Διαχείριση των Group Policy Objects στο Active Directory και εισαγωγή στο Azure

Δείτε πώς θα διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους υπολογιστές του δικτύου σας χρησιμοποιώντας το Active Directory.

Δημιουργήστε Group Policy Objects στο Active Directory:

  • Πώς θα εφαρμόσετε μαζικές ρυθμίσεις σε εκατοντάδες υπολογιστές

  • Περιβάλλον διαχείρισης των πολιτικών

  • Βασικές και προχωρημένες ρυθμίσεις σε μια πολιτική

  • Ρυθμίσεις που αξίζει να χρησιμοποιήσετε στο Active Directory περιβάλλον σας

  • και πολλά ακόμα

Γεια σας, είμαι ο Χρήστος Σπανουγάκης, Microsoft Certified Trainer για περισσότερα από 23 χρόνια και ιδρυτής του systemplus.gr.

Παρακάτω θα βρείτε 2 δωρεάν videos σχετικά με τις πολιτικές που μπορείτε να δημιουργήσετε στο Active Directory, καθώς και μια εισαγωγή στο Microsoft Azure.

Ας δούμε όμως πρώτα κάτι σημαντικό:

Το Active Directory (AD) είναι μια βάση δεδομένων και ένα σύνολο υπηρεσιών που συνδέει τους χρήστες με τους πόρους δικτύου που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Η βάση δεδομένων (ή ο κατάλογος) περιέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον σας, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών και των υπολογιστών που υπάρχουν και ποιος επιτρέπεται να κάνει τι.

Για παράδειγμα, η βάση δεδομένων μπορεί να απαριθμεί 100 λογαριασμούς χρηστών με λεπτομέρειες όπως ο τίτλος εργασίας, ο αριθμός τηλεφώνου και ο κωδικός πρόσβασης κάθε ατόμου. Θα καταγράψει επίσης τις άδειές τους.

Οι υπηρεσίες Active Directory ελέγχουν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας που εκτελείται στο περιβάλλον πληροφορικής σας. Συγκεκριμένα, διασφαλίζουν ότι κάθε άτομο είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι (έλεγχος ταυτότητας), συνήθως ελέγχοντας το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που εισάγει και του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση μόνο στα δεδομένα που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί (εξουσιοδότηση).