Το Ημερολόγιο της TechEd IT Pros 2008: Μέρα 1η

Μέρα 1η: 1/11/08, Αεροδρόμιο Πράγας, τοπική ώρα 6:47 πμ.

Μόλις προσγειώθηκα από Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο της Πράγας, ενώ όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά νωρίς και έχω ξυπνήσει από τις 3 τη νύχτα. Η Πράγα είναι ο ενδιάμεσος σταθμός μου πετώντας από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη. Θα πρέπει λοιπόν να περάσω ευχάριστα και εποικοδομητικά τις επόμενες 4 ώρες, μέχρι που να ξαναπετάξω για Ισπανία.

Για να περάσει η ώρα λοιπόν, άνοιξα το laptop και άρχισα να γράφω αυτό που διαβάζετε. Ενώ συνήθως γράφουμε στο AutoExec τεχνικά άρθρα, εγώ θα πρωτοτυπήσω και θα σας ενημερώνω για το γενικότερο κλίμα αυτής της «γιορτής» της Microsoft, την TechEd EMEA IT Pros 2008. Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώνω επίσης και για τις ομιλίες τεχνικού περιεχομένου που θα παρακολουθήσουμε, αλλά και για ότι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε στην TechEd, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Αύριο Κυριακή θα φτάσουν και οι υπόλοιποι moderators του AutoExec, και απ’ότι φαίνεται θα συναντηθούμε στον χώρο που θα διεξαχθεί η φετινή TechEd, αφού θα πρέπει όλοι να κάνουμε το απαραίτητο registration.

Αυτά προς το παρόν, μάλλον θα ήταν καλύτερα να βρω καμιά ήσυχη γωνιά στο αεροδρόμιο για να πάρω κανέναν υπνάκο.

 

Μέρα 1η, 1/11/08, Βαρκελώνη,  4:47 μμ

Αφού άφησα τα πράγματά μου στο ξενοδοχείο, ξεκίνησα για να κάνω … τουρισμό. Υποχρεωτική η στάση στην Sagrada Familia, την τεράστια εκκλησία που ξεκίνησε να χτίζει ο Gaudi, αλλά που δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει ποτέ. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 80 χρόνων και με ανυπολόγιστο κόστος, γλύπτες και αρχιτέκτονες έχουν προσθέσει την δική τους πινελιά στο όνειρο του Gaudi. Το έργο που σήμερα χρηματοδοτείται από ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο, αναμένεται να τελειώσει μέχρι το 2030.

Μετά από πολύ περπάτημα, έπρεπε να βρίσκομαι στον χώρο της συνάντησης των Microsoft Certified Trainers στις 20:00, μπροστά στο Hard Rock Café. Αφού συγκεντρώθηκαν 19 άτομα (το ραντεβού είχε κλειστεί μέσα από τα σχετικά newsgroups), κατευθυνθήκαμε σε παραλιακό εστιατόριο, για να γευθούμε τα θαλασσινά εδέσματα της πόλης. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων από 15 διαφορετικές χώρες.

Μάθαμε ότι για την ομαλή διεξαγωγή των HandsOn Labs στη φετεινή TechEd, η Hewlett Packard έστειλε έναν server με …. 1 Terrabyte RAM!! Ναι, καλά διαβάσατε…. Πολύ ενδιαφέρον επίσης είχαν οι συζητήσεις για τα νέα Windows 7. Παρών ήταν και ο Andy Malone, ο ένας από τους δύο ομιλητές που θα έχουμε στην Αθήνα για το CyberCrime Security Forum, και όπως καταλαβαίνετε η συζήτησή μας ήταν γύρω από το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Μου είπε λοιπόν ότι ετοιμάζει το CyberCrime Security Forum 2009, με νέο περιεχόμενο. Όσοι λοιπόν παρακολουθήσετε το φετεινό, νά έχετε υπόψη σας ότι του χρόνου  θα θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή ξανά ….

To be continued ….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.